Persoane interesate:

luni, 21 septembrie 2009

PACATUL AVORTULUI

Pentru ce se casatoresc oamenii? Pentru a indeplini trei scopuri: sa inmulteasca neamul omenesc, sa se ajute reciproc, sa st arpeasca patimile desfranarii. Deci doi tineri cand se casatoresc, daca incalc a unul din cele trei scopuri, fac un mare pacat. Unul din cele trei scopuri care se incalca foarte des este cel al inmultirii oamenilor, al procrearii. Nu lasa mersul normal al vietii, ci isi programeaza cati copii sa faca, dupa bunul lor plac. Lasa un copil sau doi sa se nasca si restul ii arunca la canal. Cea mai oribila crima este avortul, cand mama isi omoara propriul copil. Nici animalele nu fac asa ceva, dimpotriva nasc cati pui le da Dumnezeu si ii iubesc foarte mult. Toate pacatele se pot ierta, spun Sfint ii Parinti, dar pacatul acesta al avortului, al crimei asupra unui suflet nevinovat poate fi iertat doar cu pretul unor osteneli, nevoint e, al unei pocaint e care pot
dura viata intreaga. Sangele acelui prunc nevinovat striga din pamant. Acei prunci avortati plang inaintea lui Dumnezeu si cer razbunarea sangelui varsat de mama. Cel mai mare bine pe care-1 pot i face in viata, ca om casatorit, este sa dai viata mai departe. Oricat ai posti, oricat te-ai ruga, oricat ai da de pomana, oricata nevointa ai face in viata, nu este mai mare lucru ca atunci cand dai viata unui om. Toti Sfint ii din ceruri cu toti ingerii si intregul cer se bucura cand se naste un copil. Singura mama Orice copil este un dar de la Dumnezeu, orice copil este o minune! Femeia trebuie sa il primeasca cum se cuvine: cu dragoste si smerenie. poate sa faca o asemenea minune, ea este singurul laborator ce poate da nastere unei fiinte umane. Daca refuza a da nastere, a da viata, refuza ea insasi a avea viata vesnica. Majoritatea femeilor, foarte comod, justifica faptul ca nu nasc copii mai multi datorita contextului in care traiesc: ca nu au cu ce sa-i hraneasca si sa-i creasca. Insa aceasta este o mare cursa pe care le-o intinde satana. Trebuie sa fim constienti ca Dumnezeu niciodata nu va da voie sa se nasca un copil fara a avea asigurata bucatica lui de paine.
Este un mers firesc si natural al lucrurilor sa se int ample asa. Atunci cand nu avem credinta in Dumnezeu se produce nefirescul, nenaturalul. Atunci cand cineva avorteaza nu are credinta in Bunul Dumnezeu, in faptul ca El este deasupra si va ocroti acel copil; lipsind credinta in Dumnezeu se ajunge la pacatul pruncuciderii, adica al avortului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu