Persoane interesate:

luni, 21 septembrie 2009

PACATUL PRECURVIEI

Pacatul precurviei este infidelitatea conjugala. Adica dupa ce s-a casatorit cineva si greseste cu alt a persoana face pacatul precurviei. Deci pacatul curviei il face cel necasatorit, iar pacatul precurviei il face cel care s-a cununat. Pacatul precurviei este mult mai greu decat al curviei, deoarece atunci cand cineva se casatoreste depune juramant inaintea lui Dumnezeu ca va pastra fidelitatea conjugala pana in mormant, adica nu va insela so tia niciodata sau sotia nu-1 va insela
pe sot niciodata. In momentul cand unul din soti cade in acest pacat de infidelitate, cade in pacatul precurviei. Pacatul curviei se pedepseste cu 7 ani oprire de la impartasanie, iar cel al precurviei cu 15 ani, deci dublu. Din cauza acestui pacat al precurviei se intampla toate relele in familie. Cand sotul, spre exemplu, a cazut in pacat cu alta femeie, s-a spurcat, cu alte cuvinte cu ea, dupa aceea se impreuna cu femeia lui, o spurca si pe femeia lui si implicit spurca toata casa.
Aceasta spurcaciune inseamna introducerea diavolilor in casa sa. Daca este constient de acest fapt grav, paraseste pacatul, nu il mai face, se spovedeste, face canonul randuit de preot si se caieste din toata inima lui. Atunci Dumnezeu il poate ierta si nu se mai rasfrange asupra familiei sale. Insa daca acea persoana nu incearca sa paraseasca pacatul, nu se spovedeste sau, mai grav, nici nu ia in seama gravitatea acestui pacat si continua sa-1 faca, urmarile catastrofale in familie sunt inevitabile.
O data ce barbatul se impreuna cu acea femeie straina se produce o legatura ilegala ce afecteaza legatura lui legala cu sotia sa. Iubirea nu poate fi manifestata la doua persoane in acelasi grad.
Cu siguranta iubirea de sotie se diminueaza si trece pe locul secundar; daca se continua asa poate sa se stinga definitiv dragostea sotului fa ta de sotie. De aici incolo apar marile
probleme. Apar certurile, apare gelozia, apar invidia, ura, bataile, iar daca se continua mai mult timp se ajunge pana la despartire. Iata ce poate face precurvia! Femeile foarte usor cad in aceasta plasa atunci cand au serviciu si pleaca de acasa. Locul femeii este acasa.
Un alt mare pacat al precurviei este impreunarea intre rude. Este atunci cand cineva pacatuie ste cu o ruda: verisor, unchi, nasi sau, mai grav, incestul, cand parintii pacatuiesc cu proprii lor copii. Iar altul din cele mai grave pacate ale precurviei este perversitatea sexuala. Acest pacat poate fi facut de catre soti in mod anormal si nenatural, in chip animalic si demonic sau, mai grav, cand se face intre persoane de acelasi sex. Aceste pacate facute de oameni depasesc chiar si animalele. Aceste pacate aduc foc din cer peste omenire, asemenea celor doua cetati Sodoma si Gomora din Vechiul Testament, care1 au fost arse cu focul coborat din cer din pricina acestor pacate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu