Persoane interesate:

marți, 22 septembrie 2009

SPOVEDANIA ESTE CEA MAI EFICIENTA TERAPIE SPIRITUALA

SPOVEDANIA ESTE CEA MAI EFICIENTA TERAPIE SPIRITUALA
Pacatele facute de fiecare dintre noi murdaresc sufletul. Aceasta murdarie produce imbolnavirea spirituala care la randul ei se rasfra nge si asupra trupului. Imbolnavirea spirituala este mai periculoasa, mai penetrant a si mai nociva decat cea trupeasca pentru fiinta noastra umana. In cele mai multe cazuri boala trupeasca este urmarea bolii sufletesti, adica a pacatelor.
Cea mai eficienta terapie sufleteasca este Sfanta Spovedanie. In cadrul acestei Sfinte Taine, daca se face cu toata smerenia in Duhul Sfant, se int ampla efectiv o minune. Duhul Sfant, chemat de catre preot, vindeca si curata sufletul penitentului dandu-i frumusete si sanatate ingereasca. Aceasta frumusete si sanatate ingereasca a sufletului se exteriorizeaza si in cea a trupului. Sufletul fiind vesnic, lui trebuie sa-i acordam o atentie maxima in viata, pe el trebuie sa-l primenim cel mai mult. Toata lumea, constient sau mai putin constient, se ingrijeste de trup aplicandu-i fel de fel de terapii, insa sufletului, care-i vesnic, din pacate, nu i se acorda terapiile necesare sanatatii vesnice. Aici este cheia intelesului, intelepciune si intrezarire a realit atii divine.

TAINA SPOVEDANIEI ESTE UNA DIN CELE SAPTE SFINTE TAINE CARE SE REPETA DE CELE MAI MULTE ORI IN VIATA OMULUI, ATUNCI CAND EL SIMTE NEVOIA
Dumnezeu cunoscand firea noastra umana, slaba si indaratnica, a intemeiat in Crestinism Taina Sfintei Spovedanii. De fiecare data cand pacatuim si gresim, sa ne sculam, sa plangem si sa ne caim inaintea lui Dumnezeu. Aceast a Sfanta Taina care ne usureaza de fiecare data si ne da noi puteri, se poate repeta de cate ori este nevoie in viata. In primele secole, crestinii se marturiseau saptamanal, iar in manastiri calugarii is i marturiseau chiar si gandurile, rele sau bune, zilnic la duhovnic. Bineint eles ca astazi nu se mai poate in acest fel, insa este recomandabil, macar atunci cand vrea sa ia o hotarare in viata, orice crestin sa se marturiseasca si sa ceara sfat de la duhovnic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu